Ticari mutfaklar da havalandırma

Lokanta, cafe ve otel mutfaklarında havalandırma sistemi 

Bu  boyuttaki  mutfaklarda  hava  hem  emilmeli , hem  de  taze  hava  girişi  sağlanmalıdır.

Aksi  halde  komşu  hacimlerle  ve  dış  ortam  arasında  büyük  basınç  farkları  ve  istenmeyen  hava  hareketleri  oluşur.

Mutfağa verilecek taze hava, kışın santralde ortam sıcaklığına kadar ısıtılmalıdır. Yaz  aylarında mutfaktaki sıcaklık kontrolü havalandırma ile sağlanır.

Daha iyi uygulamalarda ise  klima santrali kullanılmakta ve hava soğutulmaktadır.

Ayrıca taze hava santralinde en az  EU3 kaliteli filtre kullanılmalıdır.

Kanal olarak galvaniz sacdan temizlenebilen yuvarlak  kanallar kullanılması hijyenik açıdan gereklidir. 

Aynı şekilde egzoz kanalları da  galvanizli  sacdan ve yuvarlak olmalıdır. Ayrıca egzoz kanallarında sızdırmazlık tam olarak  sağlanmalıdır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hava Kanal Boyutlandırılması ve Hesap Yöntemleri

Çamaşırhanelerde ve Okullarda Havalandırma Sistemleri

Flanşlı birleştirme kanal birleştirme