Ticari mutfaklar da havalandırma
Lokanta, cafe ve otel mutfaklarında havalandırma sistemi
Bu boyuttaki mutfaklarda hava hem emilmeli , hem de taze hava girişi sağlanmalıdır.
Aksi halde komşu hacimlerle ve dış ortam arasında büyük basınç farkları ve istenmeyen hava hareketleri oluşur.
Mutfağa verilecek taze hava, kışın santralde ortam sıcaklığına kadar ısıtılmalıdır. Yaz aylarında mutfaktaki sıcaklık kontrolü havalandırma ile sağlanır.
Daha iyi uygulamalarda ise klima santrali kullanılmakta ve hava soğutulmaktadır.
Ayrıca taze hava santralinde en az EU3 kaliteli filtre kullanılmalıdır.
Kanal olarak galvaniz sacdan temizlenebilen yuvarlak kanallar kullanılması hijyenik açıdan gereklidir.
Aynı şekilde egzoz kanalları da galvanizli sacdan ve yuvarlak olmalıdır. Ayrıca egzoz kanallarında sızdırmazlık tam olarak sağlanmalıdır.
Bu boyuttaki mutfaklarda hava hem emilmeli , hem de taze hava girişi sağlanmalıdır.
Aksi halde komşu hacimlerle ve dış ortam arasında büyük basınç farkları ve istenmeyen hava hareketleri oluşur.
Mutfağa verilecek taze hava, kışın santralde ortam sıcaklığına kadar ısıtılmalıdır. Yaz aylarında mutfaktaki sıcaklık kontrolü havalandırma ile sağlanır.
Daha iyi uygulamalarda ise klima santrali kullanılmakta ve hava soğutulmaktadır.
Ayrıca taze hava santralinde en az EU3 kaliteli filtre kullanılmalıdır.
Kanal olarak galvaniz sacdan temizlenebilen yuvarlak kanallar kullanılması hijyenik açıdan gereklidir.
Aynı şekilde egzoz kanalları da galvanizli sacdan ve yuvarlak olmalıdır. Ayrıca egzoz kanallarında sızdırmazlık tam olarak sağlanmalıdır.